K létu zkrátka patří nanuky, mražené krémy či sorbety. Neznám nikoho, kdo byl je nemilovat, jsou oblíbené nejen u dětí, ale i u dospělých. Ovšem především ženy se snaží těmto pochoutkám vyhnout, jelikož většina z nich jsou přímo kalorickými peckami. Tedy s vysokým obsahem přidaného cukru, ale také barviv a v případě smetanových zmrzlin také tuku. Najít v tržní síti odlehčenou variantu je přímo detektivní prací.
Bohužel ani většina sorbetů, neboli dření, neobsahuje pouze rozmixované a zmrazené ovoce. Většinou jsou vyrobeny pouze z malého procenta ovoce a zbývající obsah je doplněn zahušťujícími látkami a rovněž velkým množstvím přidaného cukru, barviv a dalších složek.
Ptáte se proč? Samozřejmě kvůli ceně, výrobci se snaží snížit ceny surovin na minimum, čímž dosáhnou vyššího zisku z prodeje hotových výrobků. Ovšem nanuk s 20 % ovoce a 80 % vody by vám jistě nechutnal. Proto je sladká chuť z ovoce nahrazena přídavkem cukru a ochucujícími složkami, a atraktivní barva je zajištěna přídatnými látkami.
MILÉ ŽENY, MÁM PRO VÁS ŘEŠENÍ, díky němuž si budete moct dopřávat tyto osvěžující pochoutky bez výčitek a za nízkou cenu.
Nabízím vám recept na zdravé domácí nanuky, které budou bez přidaného cukru, barviv a dalších nevhodných přísad, a přitom sladké a osvěžující. A dokonce jim nebudou chybět ani bílkoviny. Konec řečí, dáme se do díla 😊.